Man och kvinna anhållna efter insatsen på Stockholm Central

d4600c25 4ecd 4bb6 a8ca 29974e304683


Larmet kom klockan 17.45 på onsdagen om att ett misstänkt farligt föremål hittats vid Centralstationen i Stockholm. På torsdagsmorgonen kom beskedet att två personer kunde gripas efter händelsen. De kommer att förhöras under dagen.
– Först efter att dessa förhör har hållits räknar vi med att få en klarare bild av fallet, skriver senioråklagare Carolina Frohm i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Personerna är en man i 30-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern. De är misstänkta för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott samt förberedelse till grov förstörelse av allmän egendom.
På onsdagskvällen kallades Nationella bombskyddet in för att undersöka föremålet. Det finns i nuläget inga uppgifter om det var skarpt eller inte.

Två personer har gripits efter polisinsatsen på Stockholms centralstation i natt.

Ett vittne som jobbar på en snabbmatsrestaurang på centralstationen säger till DN att hon hört en person komma springande och skrika: “bomb!”
– Jag tog det inte på allvar först. Det gjorde ingen i vår närhet. Sedan kommer en till och ropar “bomb” igen. Sedan började alla springa ut.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen