Minst 16 döda i attack mot FN-skola i Gaza

a9e45aae a854 46da 8bc6 9bf25bcefade


Dödssiffran väntas stiga efter att en skola i flyktinglägret Nuseirat i centrala Gaza attackerades av det israeliska flygvapnet i lördags, rapporterar nyhetsbyrån Reuters hänvisar till Mahmoud Basal, talesmannen för Gazas räddningstjänst. Skolan drivs av FN:s palestinska organ Unrwa. Basal säger att attacken mot skolan visar att ingen plats i Gaza är säker.

Många av de skadade, varav majoriteten är barn, är i kritiskt tillstånd. Al-Aqsa-sjukhuset har tagit emot flera patienter de senaste timmarna, skriver Al Jazeera.
Det var en av flera attacker mot flyktinglägret på lördagen. Tidigare under dagen träffades ett hus i lägret och minst tio människor dödades, enligt lokala sjukvårdspersonal.
Nuseirat hyser runt 2 000 fördrivna palestinier och är ett av remsan mest tätbefolkade flyktingläger, skriver Haaretz med hänvisning till Unrwa.

En majoritet av de skadade uppges vara barn.

Foto: Eyad Baba/AFP

Israels militär säger att de attackerat beväpnade personer som befann sig i närheten av skolan, enl Jerusalem Post.
“Det israeliska flygvapnet sköt mot flera terrorister som opererade i området kring Unrwa-skolan i centrala Gazaremsan”, sade militären i ett uttalande och hävdade att de försökte minimera civila offer.
För exakt en månad sedan genomförde Israel ett luftangrepp på en skola i samma flyktingläger och dödade minst 40 personer, enligt det Hamas-styrda hälsoministeriet. Attacken fördömdes av bland annat FN och EU. Några dagar senare attackerades en annan skola i området.
Nuseirat har hyst palestinska flyktingar sedan 1948.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen