Misshandel av partner, hot och narkotika – man nu dömd

2021 02 23 skaraborgs tingsratt 3 skaraborgs nyheter foto roderick hristov 650


Mannen kom hem efter att ha varit på en fest i Grästorps kommun. Han döms nu för misshandel och flera andra brott.

Händelsen inträffade i Grästorps kommun där två personer, tidigare ett par, var inblandade. De hade nyligen flyttat till staden för att börja ett nytt liv, fria från de problem de tidigare upplevt på grund av drogberoende.

Händelseförloppet

En kväll bestämde de sig för att gå på en fest som anordnades av en bekant till en part. Kvällen började med komplikationer när paret tog en taxi till festlokalen men missade rätt plats. Efter viss förvirring bestämde sig mannen för att fortsätta till fots medan kvinnan återvände hem med taxi. När mannen senare återvände till bostaden uppstod en våldsam konfrontation där mannen anklagas för att fysiskt och verbalt attackera kvinnan i deras gemensamma hem.

Åklagaren yrkade att mannen skulle dömas för misshandel, olaga hot och ringa narkotikabrott utifrån detaljerade beskrivningar av fysiska övergrepp och hotfulla uttalanden. Det fanns också bevis i form av fotografier och medicinska rapporter för att stödja anklagelserna.

Domstolens dom

Rätten granskade noggrant alla bevis och vittnesmål. Kvinnans berättelse stöddes av de bevis som presenterades och hennes agerande under händelsen, inklusive ett nödsamtal till polisen, bedömdes som trovärdigt. Mannens försvar, som innefattade ett påstående om nödvärn och att han själv var ett offer, fann föga stöd i bevisningen. Hans tidigare beteende och inkonsekvenser i vittnesmål minskade hans trovärdighet.

Slutlig dom

Med hänsyn till den omfattande bevisningen och de motstridiga redogörelserna dömdes mannen för misshandel, olaga hot och ringa narkotikabrott med ett straff på sex månaders fängelse. Han ålades även att betala skadestånd för de fysiska och känslomässiga skador som kvinnan ådrog sig.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen