Mycket poliser vid manifestation i Gubbängen

bf500851 0845 4049 95e6 06104e12a483


Det var i onsdags som flera maskerade män gick till attack mot ett evenemang anordnat av Vänsterpartiet och Miljöpartiets lokalavdelningar. Både stiftelsen Expo och vänsteraktivisten och skribenten Mathias Wåg deltog i mötet.
Ingen har ännu gripits för stormningen. Polisen kategoriserar händelsen som misshandel, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, framkallande av fara för andra och störande av allmän ordning.

Efteråt Vänsterpartiets ledaren Nooshi Dadgostar krävde att statsminister Ulf Kristersson skulle svara om vad regeringen bör göra för att se till att inget liknande händer under den pågående EU-valkampanjen.

Marie Louise Strömquist är en av de hundratals som deltar i lördagens demonstration.

Foto: Gustav Olsson

– Det samhällsklimat vi har i dag är alldeles för polariserat både från politiker och media, det borde ifrågasättas mer. Att vara med här är ett sätt för mig att visa att det inte är ok, säger Marie Louise Strömquist.
Kristersson meddelade på torsdagen att regeringen uppmanar alla partiledare att arbeta mot attacker, trakasserier och sabotage av politiska möten.
Demonstrationen börjar klockan 12. Bland talarna finns partiledarna Nooshi Dadgostar (V) och Magdalena Andersson (S) samt riksdagsledamoten och språkrörskandidaten Amanda Lind (MP).
– Vi är här i dag för att visa det uppenbara: vi backar inte, vi står fast, vi tystas aldrig av det rasistiska våldet, säger Nooshi Dadgostar i sitt tal.
Texten är uppdaterad.

Läs mer:
Maskerade män stormade mötet: “Mata på med förmodligen tio slag”
Regeringen bjuder in parterna till samtal efter attacken
Nya brott utreds efter attacken i Gubbängen


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen