Natalies uppväxt var långt ifrån säker. Hennes pappa, som var en högt uppsatt gängkriminell, utvisades senare och brottsligheten blev en del av vardagen. Nu berättar hon sin historia i boken “Prinsessan på höjden – droger, pengar och gäng”, som hon skrivit tillsammans med journalisten Frida Söderlund.
– När jag var 19 och misshandlad insåg jag att jag behövde pengar. Det började som ett sätt att finansiera mitt missbruk, men ganska snabbt blev pengarna själva beroendet, säger Natalie.
Ett liv beroende av pengar
När Natalie började sälja droger fann hon att det gav henne en frihet som hon inte hade haft tidigare.
– Jag kunde köpa kläder, åka taxi och leva ett liv jag tidigare bara drömt om, säger hon.
Trots den farliga miljön valde Natalie att arbeta självständigt, men det valet kom med ett högt pris.
– Det ligger så mycket mer bakom än vad man visar på utsidan – man betalar ett väldigt högt pris, rent psykiskt. Jag gick in i väggen för att jag sålde droger, understryker hon.
Graviditeten var en vändpunkt
Vändpunkten kom när Natalie blev gravid. Samtidigt blev hon vittne till en vän som mottog mordhot.
– De tog med mig ut i skogen, och när jag kom fram låg min kompis på knä med en pistol mot huvudet. Jag trodde verkligen att gärningsmannen skulle trycka på. Där och då kände jag att jag inte kunde ta in mitt barn i det här livet, säger hon.
Men att lämna brottet var inte lätt. Natalie var tvungen att sälja sitt företag.
– Jag sålde min verksamhet för att ingen skulle gå tillbaka på att jag skulle lämna. Det gjorde det lättare för mig. Jag har inte åkt fast, men jag är dömd för eget bruk, säger hon.
Kvinnor i den kriminella världen
Frida Söderlund, som har skrivit boken, menar att Natalies berättelse belyser hur kvinnor lockas till brott.
– Varför unga tjejer används i den kriminella miljön är för att de gör att den kriminella verksamheten kan gå under radarn. Hade du varit aktiv idag hade du förmodligen inte levt, påpekar Frida Söderlund och syftar på Natalies berättelse.
För Natalie är det viktigt att boken inte bara skildrar hennes berättelse, utan också pekar på samhällets ansvar. I framtiden vill hon öppna ett HVB-hem eller en organisation som jobbar med barn som har det svårt.
– Jag var bara 19 när jag hade möten med socialtjänst och psykiatri, men jag fick aldrig de verktyg jag behövde. Det ska inte behöva gå så långt att man måste skaffa barn innan hjälp sätts in, avslutar Natalie.
Streama Nyhetsmorgen på idag nyheter Play
Nyheter varvas med djupgående diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.