Pappa i Kurdistan i 1,5 år – krävde vårdnad om barnen vid hemkomst

dom


Skaraborgs tingsrätt har under veckan avgjort ett mål om vårdnaden om barn. En man som varit i Kurdistan i 1,5 år krävde delad vårdnad om barnen.

Den tidigare sambon yrkade å sin sida ensam vårdnad då hennes ex just varit i Kurdistan i 1,5 år utan att på något sätt meddelat när han skulle komma tillbaka till Sverige igen. Vidare berättade hon att de hade samarbetssvårigheter och även problem med kommunikationen tidigare.

Hon menar visserligen att han informerat henne om att han skulle dit, men att han sedan kort sagt att hon var tvungen att ta hand om barnen under den tiden.

Fadern, å andra sidan, hävdade att barnens bästa uppnås om vårdnaden delas. Han uppgav vidare att han inte kommer att flytta tillbaka till Kurdistan och att hans nya kvinna som han väntar barn med kommer att flytta till Sverige inom kort.

Tingsrättens bedömning

Tingsrätten har i sin bedömning delvis beaktat samarbetet mellan föräldrarna. De ansåg att ett gott samarbete är en förutsättning för delad vårdnad. Domarna ansåg att föräldrarnas samarbete inte kan beskrivas som gott.

Vidare tog tingsrätten även hänsyn till att pappan har lämnat landet under en längre tid och att han ska bilda en ny familj där hans nya fru befinner sig i Kurdistan. Även om mannen säger att han ska bo i Sverige ansåg tingsrätten att det rådde stor osäkerhet.

Skaraborgs tingsrätt beslutade att ge ensam vårdnad till mamman.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen