Restaurangföretag i konkurs – ägaren utomlands

Restaurangforetag i konkurs


Ett restaurangföretag från Skara har gått i konkurs efter 4 års verksamhet.

Företaget Wiliam & Sebastian DT AB, som var ett restaurangföretag med verksamhet i Skara, har gått i konkurs. Företaget hittades på Hindsbogatan 6 i Skara fram till en månad innan företagets konkurs.

Bolaget hade tre anställda enl Bolagsverketvilket också överensstämmer med bolagets senaste årsredovisning.

Blygsam verksamhet med miljonomsättning

Under företagets första verksamhetsår var omsättningen ganska blygsam på cirka 160 000 kronor. Detta accelererade dock rejält fram till 2022, då de sålde för mer än tre miljoner kronor.

Samma år var de stora kostnaderna för företaget råvaror som uppgick till 1,6 miljoner kronor och personal som kostade cirka en miljon kronor. Med en del merkostnader hamnade bolaget i en förlust på cirka 100 000 kronor.

Ingen ytterligare årsredovisning efter det finns tillgänglig.

Likvidation – ägaren utomlands

Innan bolagets konkurs var bolaget under så kallad likvidation. En likvidation innebär att ett aktiebolag upplöses efter att bolagets skulder har betalats och eventuellt överskott delas ut till bolagets aktieägare. En likvidation kan antingen ske frivilligt eller på grund av beslut från Bolagsverket.

För detta bolag var det Bolagsverket som beslutade att likvidera bolaget. Detta hände den 10 april i år. Anledningen var att bolaget saknade en särskild utdelningsmottagare.

Vad betyder det på vanlig svenska? Ja, det kan hända i flera fall, men i det här fallet var anledningen enkel. Både bolagets styrelseledamot och styrelsesuppleant har emigrerat och ingen har tagit deras plats.

Många invändningar och misslyckad utmätning

Liksom många företag som går i konkurs hade detta företag flera betalningsanmärkningar före konkursen. Mycket uppstod också redan innan ägaren flyttade utomlands. På listan över organisationer som ansökt om utbetalningar finns såväl myndigheter som kommuner och energibolag. Men också en revisionsbyrå och råvaruleverantörer.

Under oktober 2023 försökte Kronofogden även utmäta företaget. Detta skedde dock utan att full betalning av skulden erhölls. Det blev då ett så kallat misslyckat utmätningsförsök.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen