Så här lever ättiksskadade flickan idag

05 ttiksflickan webb


Julen 2022 fördes den då sexåriga flickan till sjukhus med livshotande skador efter att ha fått i sig vinäger. Hennes mage fick opereras och hon tillbringade totalt åtta månader på sjukhus.

Idag bor hon i ett tryggt familjehem och går på förskola. Och mycket har hänt sedan den där julaftonsmorgonen när hon kom in på akuten.

– Hon är en helt annan tjej än den som kom till sjukhuset julen 2022, säger flickans juridiska assistent Malin Wahlqvist Raihle till idag nyheter Nyheterna.

Opererade bort magen

Och tjejen borde, utifrån omständigheterna, må bra.

– Hon har kommit till rätta i sitt nya sammanhang och hon är ett fullt fungerande livligt och glatt litet barn som funderar på vad barn ska tänka på och gör vad barn ska göra, säger Malin Wahlqvist Raihle.

På grund av flickans frätande skador tvingades läkarna operera hennes mage. Malin Wahlqvist Raihle träffar själv inte tjejen särskilt ofta, men har fått veta genom familjens hem att hon kan äta vanlig mat.

– Eftersom hon inte har någon mage behöver hon vara försiktig och tugga sin mat noggrannare. Men bilden jag fick är att det fungerar bra.

Fick ökat skadestånd

I samband med att hovrätten i dag fastställde föräldrarnas fängelsestraff höjdes också skadeståndet till flickan. Beloppet gick från 955 000 kronor till 1,4 miljoner kronor, ungefär Malin Wahlqvist Raihle ser positivt på även om hon ville ha en ännu högre ersättning.

– Hon har levt i en otroligt utsatt situation, har blivit avslöjad av båda sina vårdnadshavare, har inte haft någon möjlighet att slippa detta. Och det har funnits, jag menar, tortyrliknande förhållanden. Och jag tror inte att det helt har speglat skadorna.

På frågan om hon kommer att överklaga svarar hon:

– Jag har inte tagit något beslut om det än, och det beror förstås också på hur andra partier gör.

Och resan hit har varit lång och omskakande, även för henne.

– Det var förstås väldigt upprörande från början, ett barn som det är oklart om han överhuvudtaget kommer att överleva. Men sedan har det varit ett privilegium måste jag säga att få följa min klient och den otroliga utveckling som skett med henne när hon kommit under rätt vård. Hon har verkligen trivts och blommat ut.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen