Så påverkas SL-trafiken av sommarens arbeten

e8c85bac c93e 45d0 ac02 de50bbeac6c8


Från 21 juni till 18 augusti gäller sommartidtabellen för SL-trafiken. Ljusa nätter, fint väder och färre resenärer gör också sommaren till en bra tid för banarbete, enligt SL.

Arbetet med Söderströmsbron innebär att den röda linjen mellan T-centralen och Slussen kommer att vara avstängd mellan 24 juni och 11 juli. En typisk vintervardag har den röda linjen cirka 342 000 passagerare som anländer.
“Det kan vara svårt med flera byten längs den röda linjen. Men den gröna linjen går som vanligt så det går att växla mellan dem”, skriver Natalie Nordenswan, presskommunikatör på Trafikverket i ett mejl till DN.

Tunnlar på sträckan Flemingsberg–Järna behöver säkras och moderniseras, enligt SL.  Därför är pendeltågstrafiken mellan Tullinge och Flemingsberg stängd mellan 30 juni och 4 augusti.

Foto: Nicklas Thegerström

För den som ska ut och resa är det därför viktigt att hålla ordning på tidtabellerna.
“Resan kan ta längre tid än vanligt, och det kan vara trångt på tåget. Det kan också bli perrongbyten, så det är bra att vara uppmärksam på det”, skriver Natalie Nordenswan.
Dessutom går tunnelbanan på högsommartrafik mellan 8 juli och 9 augusti. Det innebär att det ökade antalet avgångar som brukar köras under rusningstid skrotas.
Pendeltågstrafiken mellan Stockholm City och Bålsta kommer att vara stängd 29 juni till 11 augusti och ersätts av bussar och tunnelbanans blå linje. Resenärer mellan Tullinge och Flemingsberg kan även resa med buss under perioden 30 juni till 4 augusti. Pendeltågstrafiken är stängd på grund av arbete med att uppgradera tunnlar.

Tvärbanan ersätts av bussar på sträckan Stora Essingen – Sickla mellan 21 juni och 18 augusti. Vissa busslinjer får också ändrade tider.

Här är sommarförändringarna i SL-trafiken

Tunnelbana: Röda linjen är avstängd mellan T-Centralen och Slussen 24 juni till 11 juli. Den gröna linjen ersätter.

Pendeltåg: Sträckan Stockholm City – Bålsta är stängd mellan 29 juni och 11 augusti. Tunnelbanans blå linje och bussar ersätter.

Sträckan Flemingsberg – Tullinge är stängd från 30 juni till 4 augusti. Den 30 juni och 20-21 juli ersätts tågen med bussar på hela sträckan mellan Flemingsberg och Södertälje C. Övriga dagar under perioden går ersättningsbussar mellan Flemingsberg och Tumba.

Färre pendeltåg stannar i Solna och Ulriksdal under perioden 24 juni – 18 augusti. Tågen går på ett spår genom Solna på grund av arbeten med tunnlarna under tidsperioden.

Cross track: Sträckan Stora Essingen – Sickla kommer att ersättas av bussar mellan 21 juni och 18 augusti på grund av renoveringsarbeten vid hållplats Gröndal.

Vissa busslinjer får också ändrade rutter, tider och hållplatser. Vidare utökas pendelbåtstrafiken.

Källa: SL


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen