Snart allsång på Skansen – utan väskor i publiken

351e19b0 7d42 4a17 a95c 0f772aab944f351e19b0 7d42 4a17 a95c 0f772aab944f

Den som funderat på att ta med sig en picknick till Pernilla Wahlgrens framförande av “Stockholm i mitt hjärta” i somras kanske får tänka om. Det råder även påsförbud runt Solliden på Skansen och besökare kommer att genomsökas vid inresa.
– Vi fick tillståndet väldigt sent av polisen och det är en ny grej, hur vi ska hantera det här. Men att genomsöka besökarna var ett personligt beslut som vi redan tagit, med tanke på det rådande säkerhetsläget, säger Göran Kirsch.
På övriga Skansen får besökarna dock som vanligt ta med sig väskor. Dessutom finns möjlighet till förråd mot avgift på nedervåningen i huvudentrén.
– Men utrymmet är begränsat vad gäller hur många vi kan ta emot, så vi hoppas att så många som möjligt nås av informationen och lämnar sina väskor hemma.

Det kan vädergudarna vara nyckfull under sommaren. SVT:s presstalesperson Marilinn Almgren Klevhamre tipsar om att säkra med regnställ – gärna i ponchoform.
– Det är väldigt bra att ha i publiken istället för ett paraply, vilket skymmer synen för andra, säger hon.
Dansbandsveckan i Malung befriades nyligen från påsförbudet och både Liseberg och Gröna Lund har ändrat sina bestämmelser kring påsar framför scenen i förhållande till resten av parken. Så det är inte så konstigt att folk blir förvirrade och inte vet vad som gäller, säger Göran Kirsch.
– Jag kan förstå att du tycker att det är konstigt att du inte får ta in en påse om den är ordentligt genomsökt. Samtidigt har jag full respekt för att ordningslagen ser ut som den gör och att polisen tillämpar den lagstiftning som finns.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen