Spanien slår ut Tyskland i EM-kvartsfinalen

imageproxy.a2d.tv?source=https%3A%2F%2Fassets.tv4.se%2Fimages%2Fdefault og image


Både Spanien och Tyskland har imponerat i mästerskapet. Men efter kvällens kvartsfinal är det över för värdnationen Tyskland efter en tung förlust och 120 minuters spel.

Tog ledningen direkt

Matchen började försiktigt och lagen turades om att fördela bollen utan att skapa några större målchanser. Och i halvtid var det mållöst.

Matchens första målchans kom dock knappt två minuter in i andra halvlek, där spanjoren Álvaro Morata skickade bollen strax över ribban.

Och det tog inte lång tid innan Spanien kunde göra matchens första mål. Det kom i den 52:a matchminuten genom Dani Olmo som enkelt kunde skicka in bollen efter en läcker passning från den 16-åriga supertalangen Lamine Yamal.

Den spanska ledningen följdes av tysk press i jakten på en kvittering. Med 20 minuter kvar gick Tyskland nära när Niclas Füllkrugs långskott tvingade den spanska målvakten att sträcka på ordentligt. Och den tyske anfallaren fortsatte att hota Spanien. Bland annat med ett stolpskott i den 76:e minuten.

Sen mottagning

Mottagningen var också nära när Kai Havertz chippade över den framrusande målvakten Unai Simón – men också över målet med åtta minuter kvar av ordinarie tid.

Istället var det Florian Wirtz som räddade Tyskland när han gjorde 1-1 i den 89:e matchminuten och tvingade Spanien till förlängning. Där märktes en handsituation tidigt under andra halvan av förlängningen. Spaniens Cucurella hade ett täckande skott på handen – men domaren lät det gå till starka tyska protester.

Straffläggningen lurade runt hörnet när Mikel Merino nickade in 2-1 i den 119:e minuten.

I väntan finns antingen Portugal eller Frankrike, som spelar sin kvartsfinal klockan 21 ikväll (fredag).


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen