Stödet till Stormy Daniels efter vittnesmålet mot Trump

50f27104 1bd0 40ff 874e 0c2c55ae6382


Pengarna som samlas in genom crowdfunding-plattformen Gofundme ska användas både till kostnader i samband med rättegångar mot Donald Trump och för att skydda Stormy Daniels, eller Stephanie Clifford som hon egentligen heter, från hot mot henne och hennes familj, skriver The Guardian.

Stormy Daniels vittnade om en sexuell relation hon hade med Trump, och som han betalade henne för att hålla tyst om. Utbetalningarna bokfördes som kampanjpengar i presidentvalet 2016, vilket ledde till fällande dom för bland annat bokföringsbrott.
Enligt initiativtagaren till insamlingen, en tidigare chef och vän till Stormy Daniels, utsattes hon och hennes familj för en “flodvåg” av hot på sociala medier i samband med rättegången. Hoten ska ha gällt både mord och våldtäkt, även riktat mot Daniels lilla dotter.
Enligt initiativtagaren Dwayne Crawford behöver familjen hjälp att flytta till en trygg plats att bo.

Donald Trump.

Foto: Kyle Mazza

Enligt Stormy Daniels har hon det även en halv miljon dollar i advokatarvoden, som hon inte hade råd med, som härrörde från en pågående rättegång relaterad till en ärekränkningsprocess som hon lämnade in mot Trump 2018.
“Hon behöver stöd för att kunna betala de ökande advokatkostnaderna så att Trump inte vinner bara för att hans plånbok är outtömlig”, skriver den initierade Crawford.
Fram till fredagen hade 17 600 bidragsgivare gett totalt cirka 940 000 dollar, och målet är en miljon, cirka 10,5 miljoner kronor.
En av dem som sa att de ville hjälpa till Daniels är författaren E. Jean Carroll, som i sin tur stämde Trump för förtal och tilldelades nästan 90 miljoner dollar i skadestånd.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen