Svensk förlust i OS-genrepet – idag nyheter

2afab59c 2a19 41aa 911b 87cae1d20af02afab59c 2a19 41aa 911b 87cae1d20af0

Några minuter in i första halvlek såg det ut att kunna bli en rejäl svensk seger inför hemmapubliken i Scandinavium i Göteborg.
Men i slutändan var Nederländerna något snabbare och starkare.
– Det ser bra ut stora delar av matchen. Vi har tränat ihop ganska mycket, men vi har bara spelat tolv minuter på träningen, säger Jamina Roberts.
– Men de gör det också väldigt bra. Vi släpper in 30 mål, det är alldeles för mycket.

Sverige satsar på en lång uppvärmning inför första OS-matchen och reser dessutom till Paris ovanligt tidigt jämfört med andra mästerskap, fyra dagar innan första matchen.
– Normalt sett försöker vi göra allt på tre dagar, nu har vi ganska mycket handbollsträning kvar inför premiären mot Norge, sa Tomas Axnér inför generalrep.
– Det är då det gäller. Nu har vi använt vårt anfallsspel ganska länge och inte haft så mycket tempo på träningen än.
Tempo blev dock desto mer när matchen väl kom igång. Nederländerna, med svenske förbundskaptenen Per Johansson – som nyligen ledde ungerska Györi till Champions League-seger – är liksom Sverige ett lag som gillar att springa mycket.
Nina Koppang öppnade målskyttet med ett kraftfullt skott över ribban. Men trots en bra start och att Sverige tidigt tog en fyramålsledning var första halvlek jämn.
Nederländerna hade pluggat bra och kämpat för att både komma ikapp och passa, även om det till slut var Sveriges ledning igen i paus, 17–15.
I andra halvlek Nederländerna lyckades dock återta kommandot och gled undan till en knapp seger i totalloppet.
Laget möts även i Uddevalla på söndag, men inte i en officiell landskamp. Därefter återstår endast en svensk internmatch under förlägret i Eskilstuna senare i juli inför OS-premiären mot Norge den 25 juli.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen