SvFF lägger ner januariturnén – idag nyheter

240a8fd7 b5ee 4d79 8216 c72604f31c3a


Två missade mästerskap – VM 2022 och just nu pågående EM 2024 – i rad för herrarna har kraftigt minskat föreningens intäkter och en sparåtgärd infördes förra året.
Det generellt svåra ekonomiska läget bidrar också till behovet att skära ner och som ett led i det ställs nu januariturnén på is de närmaste åren. Men föreningen ger också en sportslig aspekt till neddragningen.
“Det har varit en klassisk och genom åren mycket uppskattad insamling, men vi konstaterar att en rad faktorer har förändrat förutsättningarna och ser fördelar med att styra om resurserna”, säger förbundets fotbollschef Kim Källström i ett uttalande på förbundets hemsida.

En rad förbundskaptener har genom åren lyft turnén och gett den stort värde. Flera frekventa landslagsspelare har gjort sina internationella debuter på en av de många turnéerna runt om i världen.

Alexander Isak (här 2017) är en av många spelare som varit med på januariturnén genom åren.

Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

”Men i dagens fotboll med kortare försäsonger för våra svenska klubbar, med nya speldatum i kommande Europacupmatcher, hårdare konkurrens om spelarnas tillgänglighet har förutsättningarna förändrats och Svenska Fotbollförbundet har efter en längre tids övervägande, beslutade att inte organisera januariturnén längre.” står det på föreningens hemsida.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen