Tyskarna trodde att de hade tagit ledningen tidigt i matchen när Robert Andrichs skott hittade nätet. Men VAR-granskning visade att Schweiz borde ha fått frispark i en situation strax före målet, vilket därför dömdes bort.

Lite senare bjöds istället hemmapubliken i Frankfurt på en kalldusch när Dan Ndoye snyggt nickade in 1–0 för Schweiz i den 28:e minuten – hans första landslagsmål i karriären.

Ndoye var het och sköt bara en minut senare precis utanför Manuel Neuers ena stolpe.

Tyskland hade redan innan matchen säkrat uppflyttningen till åttondelsfinal, men behövde en poäng för att vinna grupp A och ha en troligtvis lättare väg framåt i EM.

Men målet tog lång tid.

Båda på

Först på tilläggstid gjorde inhopparen Füllkrug kvitteringen som gör att Tyskland vinner gruppen. Schweiz ligger också längre, som grupp två.

Ungern upplevde också en härlig förlängning i gruppens andra möte, mot Skottland. Båda lagen var i behov av en vinst för att ha en möjlighet att avancera som en av EM:s bästa grupptreor.

Matchens enda mål kom till slut – i den tionde tilläggsminuten. Även där var det en avbytare, Kevin Csoboth, som gjorde målet.

Otrevlig skada

Ungern slutar därmed trea i gruppen, men måste vänta på nedbrytningen av de andra EM-grupperna innan man vet om lagets tre poäng (och 2–5 i målskillnad) räcker för att avancera.

Den långa förlängningen i matchen mot Skottland hade sin främsta förklaring i en otäck skada som drabbade ungrarna tidigare i andra halvlek.

Anfallaren Barnabas Varga blev liggande efter en kollision och sjukvårdare gick in på planen, medan hela det ungerska laget snabbt samlades i en ring runt sin lagkamrat.

Samtidigt hölls skyken upp för att täcka Varga, som senare bars av planen till publikens applåder.