Toppchef inom polisen slutar efter ett halvår

107f8e99 9bff 4186 9ac6 ead48505cb1a


Marica Nordwall tillträdde tjänsten som kommunikationsdirektör på polisen i januari i år. Rekryteringen var ett av förre rikspolischefen Anders Thornbergs sista beslut. Marica Nordwall hann jobba på myndigheten i drygt ett halvår. Efter sommaren får hon ett nytt uppdrag inom polisregion Stockholm.
– I samråd och med stöd av myndighetsledningen har Marica frivilligt valt att hoppa av sitt chefsförordnande, säger Christer Jansson, rikspresschef på Polismyndigheten.

Bakgrunden till detta är en kartläggning av arbetsmiljön på kommunikationsavdelningen, något Dagens åsikt har rapporterat om.
Enligt uppgift gjordes kartläggningen i våras på grund av ett utbrett missnöje med den nya kommunikationsdirektören. Resultatet fick Marica Nordwall att lämna sin position.

Marica Nordwall.

Foto: Polisen

I en skriftlig kommentar skriver hon till idag nyheter:
“Arbetsmiljökartläggningen i kommunikationsavdelningens ledningsgrupp är klar. Den visade att ledningsgruppen inte har något förtroende för mig som avdelningschef.”
Hon fortsätter:
“För mig har verksamheten alltid stått i fokus och för att inte påverka den och den affärsutveckling kommunikationsavdelningen behöver genomföra har jag valt att hoppa av som avdelningschef.”

Ulf Johansson, regionpolischef i Mitt, tar över som tillförordnad avdelningschef.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen